Vacature Senior Tester Zoetermeer

IFV-logo
DEZE VACATURE IS VERVULD

Onze opdrachtgever is het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV). Het IFV draagt bij aan een veilige samenleving door het versterken van de veiligheidsregio’s en hun partners bij het professionaliseren van hun taken. Zij ontwikkelen en delen relevante kennis, hebben expertise voor het verwerven en beheren van gemeenschappelijk materieel en adviseren de betrokken besturen. Het motto hierbij is: signaleren en verbinden.

De afdeling Informatiesystemen ontwikkelt en beheert meerdere applicaties die in de dagelijkse praktijk worden gebruikt bij crisis- en rampenbestrijding. Met behulp van deze applicaties zijn hulpdiensten beter in staat om samen informatie te delen en samen acties af te stemmen in het geval van grootschalige incidenten.

Namens het IFV is SelectivITy verantwoordelijk voor de werving voor de vacature van Lead Tester voor de afdeling InfoSys. De standplaats is Zoetermeer.

Functie omschrijving Senior Tester
De applicatie ‘LCMS Suite’ (Landelijk Crisis Management Systeem) betreft vier sub-applicaties die met elkaar samenwerken. De tester voert tests uit via zijn lokale omgeving draaiend op Eclipse. De applicaties maken gebruik van meerdere GEO Services, waarvan de standaard in-house beheerd worden. Bevindingen in de vorm van Bugs, PBI’s en RFC’s worden bijgehouden in Mantis en gekoppeld aan de juiste ontwikkelaar.
Bugs/errors die verschijnen in de logfiles dienen onderzocht te worden, om tot een reproduceerbaar pad te komen. De tester handelt de opgeloste bevindingen af of zet ze terug naar de ontwikkelaar als een her-test niet succesvol is.
Op het moment worden de Regressietesten (wekelijks) handmatig uitgevoerd. De Tester zal verantwoordelijk zijn voor het opzetten en bijhouden van de automatische tests (Geen screen recording).
De tester is verantwoordelijk voor:
•    Het bijhouden van zijn lokale omgeving (Trunk en Tag) gebruikmakend van Eclipse;
•    Inrichten en bijhouden van een geautomatiseerde testtool als JMeter, Loadrunner, Selenium of andere tool naar keuze
•    Bijhouden en inrichten van geautomatiseerde regressietests;
•    Testscripts opstellen vanuit een Functioneel Ontwerp/ User story’s;
•    Uitvoeren van Testscripts;
•    Uitvoeren van Exploratory tests;
•    Uitvoeren van Regressie tests;
•    Bijhouden van de handleiding;
•    Rapporteren naar de Project Lead.

Functie-eisen Senior Tester
Voor in een Agile SCRUM omgeving zijn wij op zoek naar een Tester met een technische achtergrond die gewend is in een dynamische ontwikkelomgeving werkzaam te zijn.
•    Je beschikt over HBO werk- en denkniveau.
•    Je beschikt over minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met de bovenstaande verantwoordelijkheden.
•    Je beschikt over het vermogen veel te schakelen tussen werkzaamheden.
•    Je bent stressbestendig en staat stevig in je schoenen.

Arbeidsvoorwaarden Senior Tester Zoetermeer
Een uitdagende functie binnen een stimulerende en collegiale werkomgeving. Marktconform salaris (afhankelijk van achtergrond en werkervaring) en goede secondaire arbeidsvoorwaarden. Een 40-urige werkweek (32 uur is bespreekbaar).

Solliciteren
SelectivITy verzorgt voor deze procedure de werving en selectie. Een eventuele arbeidsovereenkomst zal direct met de opdrachtgever aangegaan worden. Wil je solliciteren op deze vacature of meer informatie ontvangen, dan kun je contact opnemen met Patricia van Giessen, IT Recruitment Consultant, telefoonnummer 06 – 2 765 08 37 of e-mailadres patricia.vangiessen@selectivity.nl.